Pannkaksinspirerade kesoplättar.

Snart dax för lite shopping, men vem orkar shoppa på tom mage? Älskar mina lediga vardagar när man kan laga lunch i lugn och ro och lyxa till det lite extra.
Idag blev det kesoplättar som ni kanske känner igen från tidigare inlägg, samma grundrecept men en helt ny rätt om man jämför med den toast jag visade då. Det här blev istället en "pannkaksvariant".
Skulle vilja påstå att det blev minst lika gott som pannkakor men så mycket nyttigare. Och bäst av allt är väll att man slipper känna den där degklumpskänslan i magen som man gör efter att ha lassat i sig massa pannkakor! :D
 
Kesoplättar med vanilj och kardemumma:
•100 g keso
•1 stort ägg
•½ msk fiberhusk
•½ krm ekologiskt vaniljpulver
•½ krm mald kardemumma
 
Mixa alla ingredienser och stek i smör på låg värme så att plättarna får fin färg på båda sidor.
Jag serverade med vispad grädde och mosade jordgubbar. Mums!
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Anna

Herregud vad GOTT! :o Vaniljpulver? Är det som vaniljsocker?

Svar: Nä vaniljpulver är en sockerfriprodukt, just därför jag väljer att använda den :). Vaniljpulver är endast gjord på mald vaniljstång, man behöver därför inte ta så mycket för att få en god vaniljsmak.
Lelle

2014-09-29 @ 08:27:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: