Pannbiffar med taggsvampsås.

Efter att ha suttit inne och fixat bloggen hela förmiddagen så tog jag och brorsan en långpromenad uppe i skogen. Hittade minst 20 olika svampsorter som alla var oätliga men tillslut hittade vi till vår stora förvåning en hel del taggsvamp. 
 
 
Försökte söka lite på nätet efter recept med taggsvamp då jag aldrig tillagat det innan, men hittade typ inget. Så jag improviserade lite och här kommer resultatet som blev supergott! :)
 
Pannbiffar:
•1 kg blandfärs 
•2 små ägg
•1 msk Oxfond
•1 msk dijonsenap
•1 msk lökpulver
•2 msk ljus soya
•1 tsk salt
•peppar efter egen smak
 
Blanda samman allt och forma till biffar. Stek i smör så dom får fin yta på båda sidorna och lägg dom sedan i en ugnsform. Kör klart dom långt ner i ugnen ca 15 min på 200 grader. Inertemperaturen ska vara ca 70 grader.
 
Taggsvampsås:
•400 g taggsvamp
•1 gul lök
•1 tsk paprikapulver
•3 dl vispgrädde
•1 dl mjölk
•1 msk kycklingfond
•1 tsk vitvinsvinäger
•1 msk smör
 
Hacka svampen och löken smått. Smält smöret i en panna och lägg i svamp och lök, låt all vätska som bildas koka bort och stek sedan lite till. Pudra över paprikapulvret, rör om och häll sedan på grädde, mjölk, kycklingfond och vinäger. Rör om och låt puttra några minuter på svagvärme.
 
Vi valda att servera med rostade rotfrukter och en god sallad :)
 


Kommentarer
Postat av: Royyan

Det va för jävla gött!!

2014-09-09 @ 21:33:05
Postat av: Eva T

Åh vad det såg gott ut. Kan du inte lägga upp mackan du gjorde i morse också.

Svar: Den kommer definitivt komma i ett framtida inlägg ;)
Lelle

2014-09-09 @ 21:39:57
Postat av: Anonym

Riktigt nice,bra skrivit :)

Svar: Tack, va roligt att höra! Vem du nu är hehe ;)
Lelle

2014-09-09 @ 21:40:00
Postat av: Carina

Låter ljuvligt gott

Svar: Tack! Å vad bra att du har receptet nu då hehe ;)
Lelle

2014-09-09 @ 22:08:22
Postat av: Rille

Ring när du behöver nån som äter upp maten :)

Svar: Jag lovar Rille ;)
Lelle

2014-09-09 @ 22:09:35
Postat av: Eva D

Trevlig blogg :)
Är det mkt bättre att köra klart pannbiffar i ugn än att bara steka?

Svar: Jag tycker det är smidigare iaf om man ändå kör nått annat i ugnen redan! Mindre stekos och bränner inte :)
Lelle

2014-09-10 @ 06:00:21
Postat av: Amanda tuores

Gjorde biffarna och såsen och det var super gott!! Uppskattades verkligen av alla som åt :)

Svar: Å gud vad glad jag blir!! Superkul att du testade och att ni tyckte om det!! :D
Lelle

2014-09-10 @ 19:39:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: