Pannbiffar med taggsvampsås.
Efter att ha suttit inne och fixat bloggen hela förmiddagen så tog jag och brorsan en långpromenad uppe i skogen. Hittade minst 20 olika svampsorter som alla var oätliga men tillslut hittade vi till vår stora förvåning en hel del taggsvamp.


Försökte söka lite på nätet efter recept med taggsvamp då jag aldrig tillagat det innan, men hittade typ inget. Så jag improviserade lite och här kommer resultatet som blev supergott! :)
Pannbiffar:
•1 kg blandfärs
•2 små ägg
•1 msk Oxfond
•1 msk dijonsenap
•1 msk lökpulver
•2 msk ljus soya
•1 tsk salt
•peppar efter egen smak
Blanda samman allt och forma till biffar. Stek i smör så dom får fin yta på båda sidorna och lägg dom sedan i en ugnsform. Kör klart dom långt ner i ugnen ca 15 min på 200 grader. Inertemperaturen ska vara ca 70 grader.
Taggsvampsås:
•400 g taggsvamp
•1 gul lök
•1 tsk paprikapulver
•3 dl vispgrädde
•1 dl mjölk
•1 msk kycklingfond
•1 tsk vitvinsvinäger
•1 msk smör
Hacka svampen och löken smått. Smält smöret i en panna och lägg i svamp och lök, låt all vätska som bildas koka bort och stek sedan lite till. Pudra över paprikapulvret, rör om och häll sedan på grädde, mjölk, kycklingfond och vinäger. Rör om och låt puttra några minuter på svagvärme.
Vi valda att servera med rostade rotfrukter och en god sallad :)

Det va för jävla gött!!