Mandelpanerad rödspätta med remouladsås.
Hej alla! Superkul att se att så många redan har vart inne å kikat i skafferiet! :D
Fick precis veta här på bloggen att vi haft en första testlagare på gårdagens recept, som dessutom var supernöjd och det kunde inte göra mig gladare!!
Så då jag fått så himla bra respons kan jag ju inte låta bli att bjuda på ett nytt recept idag ;).
Testade för första gången att göra egen Remouladsås och den fick ett solklart MVG från Peter!
Jag citerar; "kan vi inte ha den här såsen till allt i fortsättningen" haha!
Hoppas ni tycker om den lika mycket som vi gjorde här hemma!
Lelles remouladsås:
•2 dl Crème fraishe
•1 dl majonäs
•1 dl hackad smörgåsgurka
•1 msk hackad kapris
•1 tsk dijonsenap
•1 tsk citronsaft
•1 krm curry
Blanda allt i en skål och låt stå en stund i kylen. Svårare än så var det inte!

Tips: Se till att köpa en god majonäs. Att göra egen slår ju allt men det är ju inte ofta man får dom superkrafterna!
Jag föredrar dom två sorterna nedan. Går ju inte att jämnföra med den där gröna tuben (kavli?) som vi alltid hade hemma när jag var liten, bläää!!

Rödspättafiléerna som jag låtit tina i kylskåpet sedan igår kväll vände jag i mandelmjöl som jag redan saltat och pepprat, sedan stekte jag dom i mycket smör. Perfekt alternativ på enkelpanering om man är allergisk mot gluten eller kanske bara vill undvika vetemjöl :)

Mmmmm :)