Mammas trattkantarellsoppa.
När jag kommer hem på fredagar vill jag jag ha nått som är enkelt, nått som inte kräver så mycket tid i köket då jag helst bara vill slänga mig i soffan med en gång ;). Nån mer som känner igen sig i detta? Oftast blir det en god sallad eller lite plockmat och är man riktigt fredagslat så blir det ju så klart hämtmat! Soppan som jag lagade idag går fort att slänga ihop och sköter sig själv på spisen den korta tiden som den ska koka, perfekt fredagsmat! Mamma har gjort denna soppan så länge jag kan minnas och den är tokigt god!

Trattkantarellsoppa
•1dl torkade eller 1 liter färska trattkantareller
•1dl torkade eller 1 liter färska trattkantareller
•2msk smör
•2msk hackad lök
•1l hönsbuljong
•2dl créme fraishe
Fräs svamp och lök i smör, häll på buljongen och koka i 10 minuter. Tillsätt crème fraishe och rör tills den löst sig helt. Red soppan till valfri tjocklek. Jag använde potatismjöl som jag rör ut i kallt vatten, tänk dock på att vara försiktig och ta bara några droppar i taget så att den inte helt plötsligt blir för tjock.

Stora tekoppar går att använda till mycket. Jag använder mina till både sås- och soppskålar. Tycker dom är supermysiga! :)