Kesoplättar och toast.

Min absoluta favofrukost just nu är toast som jag gör på supergoda kesoplättar. Har verkligen längtat efter att få bjuda Peter på detta och jag fick precis den reaktion jag hoppades på när jag idag lagade det till brunch, "AAASGOTT"!
Perfekt istället för bröd om man äter lågkolhydratskost eller är glutenintolerant. Det går att göra mycket med dessa plättarna och det kommer att dyka upp många varrianter här i skafferiet, men idag blev det som sagt toast. Här kommer grundreceptet på plättarna och lite instruktioner om du väljer att göra toasten :)
 
Kesoplättar:
•Ett stort eller två små ägg
•100 g keso
•0,5 - 0,75 msk fiberhusk (glutenfria hyllan)
•En nypa salt
 
Använder du ett stort ägg räcker det med en ½ msk fiberhusk men om du använder två små så kan du öka till 0,75. Mixa alla ingredienser med stavmixer. Smält smör och forma två plättar i pannan. Stek på svag värme och vänd när dom blivit tillräckligt fast, stek tills dom fått lika fin färg på andra sidan.
 
 
Då jag idag gjorde toast på mina plättar så valde jag att strö på lite valmofrön för att få ännu mera "toastkänsla". Strö på det när du lagt smeten i pannan, det räcker på en sida.
 
Efter att jag vänt plättarna i pannan så stryker jag på lite tomatpuré på båda plättarna. Jag lägger sedan skinka på den ena och ost på den andra. Medans plättarna blir genomstekta så smälter samtidigt osten och skinkan blir varm, sedan är det bara att slå ihop dom!
 


Kommentarer
Postat av: Carina

Dom här ska jag prova redan i morgon, mums

Svar: Å va kul!! Du måste berätta vad du tycker sen :D
Lelle

2014-09-20 @ 13:57:15
Postat av: Eva D

Mm.. Ser smarrigt ut :)

2014-09-20 @ 15:31:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: