Krämig köttfärssås.
Hade inte några middagsplaner när jag kom hem idag så det fick bli att rota lite i frysen. Tog det som var enklast att tina, en påse köttfärs som åkte ner i ett kallt vattenbad. Plattar man bara till den ordentligt innan man fryser in den så går det ju rätt fort att tina på det sättet. Under tiden slängde jag ihop en sallad :).
Jag serverar min köttfärssås med sjögräsnudlar, hur gott som helst. Saknar inte pastan det minsta!

Krämig köttfärssås:
•600-700 g köttfärs
•1 gullök
•1 dl grädde
•2 dl crème fraishe
•2 msk tomatpuré
•2 msk kalvfond
•2 tsk balsamvinäger
•1 tsk paprikapulver
•0,5 tsk hackad torkad vitlök (eller färsk)
•Salt och peppar
•Smör till stekning
Hacka löken och fräs i smör i en stekpanna, när den blivit mjuk lägger du i köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Lägg över köttfärsen och löken i en kastrull, häll i resten av ingredienserna och låt puttra på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Använder du sjögräsnudlar så rör ner dom i köttfärssåsen så att dom blir varma. Toppa med massa god riven ost, smaskens ;).
