Kycklinggratäng med rosmarin.
Då var det dags för skafferiets första önske-recept! :D Min älskade barndomsvän Sara önskade ett recept på "kyckling med någon god sås". Ja det gav mig ju ganska fria händer så jag komponerade ihop en helt ny rätt och jag blev riktigt nöjd! Kyckling i en fantastiskt god sås med champinjoner, balsamico och rosmarin.
Jag använde mig av kycklinglårfiléer då jag tycker det är mycket saftigare än vanliga kycklingfilér, men det gör man självklart som man vill. Använder man kycklingfiléer kan det nog vara lagom att dela en filé i ca 4 bitar.
Sara jag hoppas du ska gilla den ;)

Kycklinggratäng med rosmarin:
•1 kg kycklinglårfile
•250 g champinjoner
•4 dl grädde
•2 msk balsamvinäger
•1 msk kycklingfond
•2 vitlöksklyftor
•1 tsk torkad eller 1 msk färsk hackad rosmarin
•Ost (ca 1 dl riven)
•Salt och peppar
Sätt ugnen på 225°c. Bryn kycklingen i smör så att bitarna får fin färg runt om, salta och peppra. Under tiden som kycklingen steker skär du champinjonerna i små klyftor. Lägg över kycklingen i en form och lägg sedan i champinjonerna i samma stekpanna som du just stekt kycklingen i. Stek champinjonerna så att vätskan som bildas försvinner och lägg sedan i en klick smör. Pressa över vitlöken och strö över rosmarin och salt, fräs i någon minut innan du lägger över champinjonerna över kycklingen. Blanda grädde, vinäger och fond och häll över allt i formen, riv sedan över lite ost och placera i mitten av ugnen i 20 minuter.

Jag serverade med "svarvade" morötter och rödbetor som jag gjort i min Veggie twister och en näve ruccola. Passar nog även bra med ris eller klyftpotatis :)
Det ser jättegott ut.